Effectieve pillen voor prostatitis bij mannen

pillen voor de behandeling van prostatitis

Problemen met de prostaat gaan gepaard met ernstig pijnsyndroom, andere tekenen van het ontstekingsproces, dat ernstig ongemak veroorzaakt. Correct geselecteerde pillen voor prostatitis zullen helpen om snel met ongemak om te gaan, het stadium van remissie bij chronische pathologie te verlengen.

Lijst met medicijnen

Prostatitis is een ontsteking van de prostaatklier. De ziekte gaat gepaard met een levendig klinisch beeld, maar de meeste mannen negeren gevaarlijke symptomen, gaan naar de dokter met reeds gevorderde vormen van de ziekte. Tijdige diagnose en juiste behandeling zullen u helpen het probleem snel het hoofd te bieden, impotentie, onvruchtbaarheid en andere gevaarlijke gevolgen te voorkomen.

Bij de behandeling van prostatitis wordt een geïntegreerde benadering gebruikt; antibiotica, pijnstillers, medicijnen worden gebruikt om spasmen te elimineren en het normale proces van urineren te herstellen. Natuurlijke remedies, homeopathische geneesmiddelen, vitamines en immunomodulatoren moeten worden gebruikt om terugval te voorkomen.

antibiotica

Antibacteriële geneesmiddelen uit de groep van fluoroquinolonen, tetracyclines en macroliden worden voorgeschreven voor de bacteriële vorm van prostatitis. Ze hebben het vermogen om de prostaat binnen te dringen en zich op te hopen in de weefsels.

Als prostatitis wordt veroorzaakt door stafylokokken en streptokokken, zal een natuurlijk preparaat helpen, dat een extract van echinacea, sint-janskruid, zoethout, guldenroede bevat. Het medicijn heeft een bacteriostatisch effect tegen deze pathogenen, normaliseert de werking van de prostaatklier, vermindert het risico op het ontwikkelen van prostaatadenoom, verbetert de potentie en psycho-emotionele toestand.

Belangrijk!Alle alcoholische dranken zijn gecontra-indiceerd tijdens antibiotische therapie. Het is noodzakelijk om het niveau van fysieke activiteit te verminderen, zorg ervoor dat u het drinkregime in acht neemt - consumeer minimaal 1, 5 liter schoon water per dag.

Ontstekingsremmend

Tegen de achtergrond van prostatitis treedt altijd congestie op in de bekkenorganen, wat de oorzaak wordt van de ontwikkeling van ontstekingsprocessen. Natuurlijke medicijnen zullen helpen om met ongemak om te gaan.

Er is een nieuw medicijn ontwikkeld, waarvan de tabletten 100 mg prostaatextract bevatten, een ontstekingsremmende, prostatotrope werking hebben. Het medicijn gaat effectief om met de zwelling van de klier, herstelt de secretoire functie en verbetert de spiertonus van de wanden van de blaas. Het wordt voorgeschreven voor chronische prostatitis om exacerbaties te voorkomen. Behandelingsschema - 1 tablet 's morgens en' s avonds gedurende 30 dagen, herhaal de kuur om de 6-12 maanden. Het medicijn wordt goed verdragen door patiënten van verschillende leeftijden, bijwerkingen zijn zeldzaam, het enige nadeel is de hoge prijs.

Pijnstillers

Pijnsyndroom van verschillende mate van intensiteit is een van de belangrijkste tekenen van prostatitis, daarom behoren pijnstillers en krampstillers tot de eersten die tijdens de behandeling worden voorgeschreven.

Belangrijk! Bij geavanceerde vormen van de ziekte, ernstige zwelling, ernstig pijnsyndroom, worden hormonale geneesmiddelen bij de therapie gebruikt. Ondanks hun hoge effectiviteit hebben deze medicijnen veel contra-indicaties en bijwerkingen, dus moeten ze onder voortdurend toezicht van een arts worden ingenomen.

Alfablokkers

Alfablokkers zijn opgenomen in het behandelingsregime voor elke vorm van prostatitis. Ze ontspannen de gladde spieren van de urethra, elimineren spasmen, wat bijdraagt aan een betere uitstroom van urine.

Belangrijk!Adrenerge blokkers en spierverslappers elimineren alleen de onaangename manifestaties van prostatitis, en niet de oorzaak van de ontwikkeling ervan.

Immunomodulatoren

Geneesmiddelen met immunomodulerende effecten worden voorgeschreven om de afweer van het lichaam te stimuleren en de effectiviteit van medicamenteuze behandeling te verbeteren.

Naast immunomodulatoren zullen vitaminecomplexen de werking van het immuunsysteem helpen verbeteren.

homeopathisch

Homeopathische, Chinese medicijnen worden steeds populairder voor de behandeling van prostatitis, hoewel de effectiviteit van veel van deze medicijnen niet is bewezen, kunnen ze alleen in gespecialiseerde apotheken worden gekocht of online worden besteld.

Belangrijk!Een van de eerste tekenen van prostatitis is een probleem met plassen, nachtelijke drang om de blaas te legen. Als u in een vroeg stadium met de behandeling begint, kunt u het doen zonder krachtige medicijnen te nemen, de ziekte snel en zonder gevolgen genezen.

Hoe de juiste te kiezen?

De keuze van medicijnen hangt af van de vorm, de ernst, het type ziekte, de leeftijd van de patiënt en de aanwezigheid van andere chronische ziekten. Daarom moet u, voordat u met de behandeling begint, een uroloog raadplegen om alle noodzakelijke tests te doorstaan.

Waar moet u op letten bij het kiezen van medicijnen:

  • antibacteriële geneesmiddelen zijn niet effectief tegen virussen en schimmels, als prostatitis wordt veroorzaakt door seksueel overdraagbare aandoeningen, kan de arts verschillende medicijnen voorschrijven;
  • niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen mogen niet worden gedronken met een maagzweer, een neiging tot bloeden, ernstige pathologieën van de nieren, lever;
  • vitamines, homeopathie, natuurlijke medicijnen - hulpgeneesmiddelen, maar geen basisgeneesmiddelen voor de behandeling van prostatitis;
  • sommige medicijnen veroorzaken een sterke bloeddrukdaling, dus u moet deze elke dag op hetzelfde tijdstip meten.

De hoofdregel tijdens de therapie is strikte naleving van de instructies voor het gebruik van medicijnen. Overschrijding van de aanbevolen doseringen leidt niet tot een sneller herstel, maar veroorzaakt het optreden van negatieve reacties.

Prostatitis is een van de meest voorkomende mannelijke ziekten en wordt steeds vaker gediagnosticeerd bij mannen van middelbare leeftijd. De redenen voor de ontwikkeling van de ziekte zijn verschillend, maar in ieder geval is een langdurige behandeling vereist met geneesmiddelen uit verschillende groepen.