Prostatitisbehandeling - effectieve medicijnen voor de prostaat

Prostatitis is een ontstekingsziekte van de prostaatklier. Bij de ontwikkeling van de ziekte spelen veel factoren een rol. De risicogroep omvat mannen met lichamelijke inactiviteit, overgewicht, na 50 jaar. Pathologie manifesteert zich door aandoeningen van het urogenitale systeem. Effectieve medicijnen voor prostatitis helpen de symptomen te verlichten en de oorzaak ervan te beïnvloeden. De keuze van medicatie wordt alleen uitgevoerd door de behandelende arts.

geneesmiddelen voor prostatitis

Wat te bestrijden met prostatitis?

Medicijnen, fysiotherapeutische procedures, externe remedies, massage, onconventionele technieken, dieet, oefentherapie - dit zijn allemaal maatregelen voor de behandeling van prostatitis. De meest effectieve medicijnen zullen niet zo effectief zijn als de fabrikant beweert als de patiënt andere therapieregels niet volgt. Geneesmiddelen voor ontsteking van de prostaatklier zijn gericht op het elimineren van het ontstekingsproces, het elimineren van stagnatie en het normaliseren van de bloedcirculatie. Om dit te bereiken, schrijft de arts medicijnen van verschillende groepen voor, afhankelijk van de vorm van de pathologie en de kenmerken van het klinische beloop.

Welke symptomen storen een man met een ontsteking van de prostaat:

  • ongemak en pijn tijdens het legen van de blaas;
  • frequente drang om te plassen;
  • pijn tijdens stoelgang;
  • algemene symptomen van intoxicatie;
  • pijn in het perineum, uitstralend naar de onderrug;
  • verhoogde lichaamstemperatuur, koude rillingen.

In het chronische verloop van de pathologie wordt het symptomatische complex verergerd. Aandoeningen als constant trekkende pijn in de onderrug, prikkelbaarheid, slapeloosheid, branderig gevoel in de urethra komen samen. Vaak beïnvloedt verwaarloosde prostatitis de seksuele functie, wat leidt tot pijnlijke ejaculatie en ongemak tijdens de geslachtsgemeenschap zelf.

In de beginfase van de pathologie zullen medicijnen voor de prostaat de symptomen helpen verlichten, en lichaamsbeweging en dieet voorgeschreven door de arts zullen de waarschijnlijke oorzaken elimineren. In dit geval zal de behandeling zo snel en effectief mogelijk zijn. Als u de manifestaties van pathologie lange tijd negeert, kunt u ernstige complicaties krijgen, tot aan de noodzaak van chirurgische verwijdering van de prostaatklier.

Essentiële medicijnen voor behandeling

Voor de behandeling van ontsteking van de prostaat worden middelen uit de groepen van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, alfablokkers, antibacteriële middelen, immunomodulatoren gebruikt. Bovendien kan de arts vitaminecomplexen, voedingssupplementen en medicijnen aanbevelen om de potentie te vergroten.

Met de bijbehorende bacteriële flora worden antibiotica noodzakelijkerwijs voorgeschreven. Dit doet de arts pas na het onderzoek. Antibacteriële middelen met een breed werkingsspectrum worden vaker voorgeschreven. Zelfmedicatie met geneesmiddelen uit de groep antibiotica is verboden, omdat ze veel bijwerkingen hebben, de juiste dosering en duur van de behandeling vereisen.

Antibiotica worden eenmaal per dag in pilvorm gegeven. Het verloop van de behandeling duurt meestal 3 dagen, maar kan worden verlengd door de behandelend arts. Ze hebben antibacteriële, antischimmel- en antiprotozoale effecten.

Penicilline-antibiotica veroorzaken vaak de ontwikkeling van allergieën. Als er symptomen optreden, moet u onmiddellijk uw arts informeren. De specialist zal het medicijn voor behandeling veranderen en symptomatische behandeling bieden om de gevolgen te elimineren.

pillen voor prostatitis

Effectieve kruidenremedies

Complexe medicamenteuze therapie voor prostatitis kan kruidenpreparaten omvatten. Ze zijn effectief voor het verbeteren van de bloedstroom, microcirculatie, het verlichten van ontstekingen en het stimuleren van herstelprocessen. Dit is niet de hele lijst van hun nuttige eigenschappen, daarom zullen ze voor de meeste mannen met prostatitis nuttig zijn.

Het medicijn van Indiase productie is geïndiceerd voor prostatitis om het immuunsysteem in het algemeen te versterken. Het is zeer geschikt voor het verbeteren van de functie van het urogenitale systeem. Verkrijgbaar in pilvorm, tweemaal voor de maaltijd ingenomen.

De effectiviteit van het medicijn zal toenemen als de man in de loop van de behandeling overschakelt naar een gezond dieet, waardoor de hoeveelheid geconsumeerde vetten, suiker, alcohol en zout wordt verminderd. Het bevat ginseng, calamus, sandelhout, kruidnagel, gember en andere planten. Het medicijn is goed omdat het met alle medicijnen kan worden gecombineerd.

Er is een effectief Indiaas medicijn dat ontstekingsremmende en prostatotrope effecten heeft. De tool verbetert de microcirculatie in beschadigde weefsels, verbetert de spermatogenese. De voordelen liggen ook in het verminderen van congestie en dysurie.

De samenstelling van het product bevat planten als kompassla, suvarnavanga, mooie jagirea, mannelijke orchis, netleptadenia en andere. Het geneesmiddel wordt geproduceerd in de vorm van tabletten, tweemaal daags ingenomen in de beginperiode van de ziekte. Naarmate u herstelt, wordt de dosering verlaagd. Het is alleen gecontra-indiceerd in geval van intolerantie voor afzonderlijke componenten in de samenstelling.

Vitaminen en voedingssupplementen

Tijdens de behandeling van prostatitis is het voor een man uiterst belangrijk om de balans van vitamines en micro-elementen die in het lichaam ontbreken, aan te vullen. Voor dit doel kan de arts aanbevelen om vitaminecomplexen en voedingssupplementen te nemen. De systematische inname van deze fondsen zal helpen om de weerstand van het lichaam te verhogen en het algehele welzijn te verbeteren.

De medicijnen hebben antioxiderende, immunomodulerende, tonische en ontstekingsremmende effecten. Ze bevatten componenten die gunstig zijn voor de prostaat, zoals vitamine E, zink, glycine, pompoenpitten, koper en andere. Samen helpen deze stoffen wallen te verlichten, secreties te normaliseren en te verwijderen, het hormonale evenwicht te behouden. De samenstelling van de fondsen bevat ook L-glutamine en L-alanine, antioxidanten.

Steroïdeloze ontstekingsremmers

Aangezien het ontstekingsproces de kern vormt van prostatitis, zal de behandeling gepaard gaan met het gebruik van ontstekingsremmende geneesmiddelen. Ze verlichten pijn, verwijderen koorts, verminderen zwelling en sommige helpen bovendien het bloed te verdunnen en congestie te elimineren.

NSAID's voor ontsteking van de prostaat werken door het verminderen van prostaglandinen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de ontstekingsreactie. Ze hebben koortswerende, ontstekingsremmende, sterke pijnstillende effecten. Ze onderscheiden zich door hun lage kosten en relatief hoge efficiëntie, maar tegelijkertijd hebben ze veel nevenreacties en contra-indicaties.

Adrenerge blokkers voor urinewegstoornissen

Het therapeutische effect van adrenerge blokkers is als volgt:

  • eliminatie van acute symptomen geassocieerd met verminderde urine-uitstroom;
  • verbetering van de doorgankelijkheid van de urethra;
  • een afname van de frequentie van recidieven bij chronische prostatitis;
  • vermindering van de druk van de prostaat op de urethra.

Deze medicijnen zijn ook nodig om etterende ontstekingen te voorkomen. Stagnerende processen in de prostaat en blaas kunnen leiden tot infectie en ophoping van pus. Wanneer de spanning en spasticiteit van de urethra worden verlicht, gaat ook de stagnatie over.

Adrenerge blokkers worden met succes gebruikt bij acute en chronische vormen van pathologie. Ze hebben een uitgesproken analgetisch effect, met uitzondering van moeite met urineren, verlichten spasmen en spanning van de blaas, urethra en prostaat.

Immunomodulatoren voor uitwendig gebruik

Om de weerstand van het lichaam te verhogen, worden middelen uit de immunomodulerende groep gebruikt. Ze worden weergegeven in de vorm van tabletten en rectale zetpillen.

Zetpillen worden parallel aan antibiotische therapie voorgeschreven. Ze worden 2 keer per dag gebruikt, het verloop van de behandeling is gemiddeld 15 zetpillen. Ze worden voorgeschreven voor acute en chronische pathologie en de duur van de therapie en dosering worden bepaald door de behandelend arts.

zetpillen voor prostatitis

Tijdens de behandeling van prostatitis worden verschillende medicijnen gecombineerd met andere therapeutische effecten. In dit geval is het belangrijk dat het ene medicijn de werking van het andere niet uitsluit. Aangezien elk geneesmiddel contra-indicaties heeft, wordt zelfmedicatie ten zeerste afgeraden. Door de therapie volgens de instructies van de arts te volgen, kunt u in korte tijd van de pathologie afkomen zonder de gezondheid van andere organen en systemen in gevaar te brengen.